135 éve
54 éve
771 éve
236 éve
204 éve
177 éve
131 éve
112 éve
109 éve
102 éve

Megszületett Clarence Birdseye amerikai üzletember, aki kidolgozta az ételek mélyhűtésének módszerét.139 éve
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
Bebizonyította, hogy az ételt nagyon alacsony hőmérsékleten kell tartani ahhoz, hogy ehető maradjon. Bizonyítása szerint minél gyorsabban fagy meg az étel mínusz negyven Fahrenheit alatti hőmérsékleten, annál kevesebb az esély, hogy szerkezetében nagy jégkristrályok keletkezzenek, amelyek szétroncsolják a szöveteket, hiányosságokat hagyva a sejtek falán, ahol eltávozik az étel íze és nedvességtartalma. Ehhez nem egyszerűen csak hideg, hanem mélyen nulla fok alatti hőmérséklet kell.
(kötelező)
(nem lesz közzétéve, de kötelező)
(kötelező)