220 éve
153 éve
17 éve
300 éve
233 éve
185 éve
180 éve
177 éve
143 éve
118 éve

Megszületett Clarence Birdseye amerikai üzletember, aki kidolgozta az ételek mélyhűtésének módszerét.139 éve
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
Bebizonyította, hogy az ételt nagyon alacsony hőmérsékleten kell tartani ahhoz, hogy ehető maradjon. Bizonyítása szerint minél gyorsabban fagy meg az étel mínusz negyven Fahrenheit alatti hőmérsékleten, annál kevesebb az esély, hogy szerkezetében nagy jégkristrályok keletkezzenek, amelyek szétroncsolják a szöveteket, hiányosságokat hagyva a sejtek falán, ahol eltávozik az étel íze és nedvességtartalma. Ehhez nem egyszerűen csak hideg, hanem mélyen nulla fok alatti hőmérséklet kell.
(kötelező)
(nem lesz közzétéve, de kötelező)
(kötelező)