38 éve
249 éve
200 éve
176 éve
158 éve
147 éve
58 éve
367 éve
361 éve
256 éve
![Cikk bezárása](/gfx/closepost.png)
Megszületett Clarence Birdseye amerikai üzletember, aki kidolgozta az ételek mélyhűtésének módszerét.138 éve
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
Bebizonyította, hogy az ételt nagyon alacsony hőmérsékleten kell tartani ahhoz, hogy ehető maradjon. Bizonyítása szerint minél gyorsabban fagy meg az étel mínusz negyven Fahrenheit alatti hőmérsékleten, annál kevesebb az esély, hogy szerkezetében nagy jégkristrályok keletkezzenek, amelyek szétroncsolják a szöveteket, hiányosságokat hagyva a sejtek falán, ahol eltávozik az étel íze és nedvességtartalma. Ehhez nem egyszerűen csak hideg, hanem mélyen nulla fok alatti hőmérséklet kell.
(kötelező)
(nem lesz közzétéve, de kötelező)
(kötelező)